شهید دقایقی بسیار علاقه داشت که مجاهدین عراقی تشکیل خانواده بدهند و امکاناتی را نیز برای این مهم فراهم آوردند. حتی در خواستگاری همراه با آنان میرفت و برایشان از ایرانیها یا عراقیها خواستگاری میکرد.
سردار شهید اسماعیل دقایقی در میان مجاهدین عراقی، هورالهویزه
در خاطره ای درباره سردار سرلشکر شهید اسماعیل دقایقی فرمانده لشکر 9 بدر آمده است:
اصولاً برخورد با این گونه افراد که با جمهوری اسلامی جنگیده و اسیر شده بودند، نیازمند به تصمیمی شجاعانه و اعتماد به نفس داشت و شهید دقایقی آن را دارا بود. چنانچه نقل شده برای به کارگیری توابین، در ابتدا کمیتهای از سوی اطلاعات آمده بودند و تصمیم به تاسیس پادگانی برای آنان در سنقر داشتند. نظر آن کمیته این بود که باید دور تا دور آن پادگان، سیم خاردار نصب شود. شهید دقایقی به شدت با این عمل مخالفت میکند و به آنها میگوید: «مگر زندان میخواهید بسازید. اگر به آنها به عنوان اسیر نگاه میکنید، اینجا جای اسرا نیست و اگر به عنوان مجاهد و یک رزمنده حساب میکنید، پس دیگر نیازی به سیم خاردار نیست. من نمیخواهم اینجا اردوگاه اسرای جنگی شود، بلکه میخواهم پادگانی برای مجاهدین راستین تاسیس گردد.»
ایشان مسئولیت کلیه اسرای آزاد شده را قبول کرد و در تحول روحی و فکری آنها بسیار موثر بود که میتوان آثار آن را در عملیات مشخص نمود. با آنها برخورد اسلامی داشت و همه آنها مورد اعتماد ایشان بودند و همین برخورد والا و انسانی باعث شد که یک تجربه جدید و بیسابقه به موفقیت برسد، به طوری که تمامی توابین با یک روحیه و انگیزه بسیار عالی جنگیدند و شهید دادند و پیروزیهای چشمگیری هم به دست آوردند.
- ۰ نظر
- ۳۰ مهر ۹۵ ، ۲۲:۰۹